Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi şeşna tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanır.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat vesair kapı imalatları kabilinden değildir. Ilgi edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yaman sızdırmaz özelliğine mevla olmalarından dolayı yangın anında insanoğluın dumandan zehirlenmelerini kırıcı ivedi çıkış kapısı olarak  bilinen yangın bapları, yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir.

Yangın kapısı, esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe sahip olması zımnında yangın takkadak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu baplar hariçya harbi ve kolay açılabilen bünyeya sahiptir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yalnızca kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

İnsanların toplu olarak yaneşeliıkları ve bulundukları tüm binalarda yangına karşı önlemlerin tuzakınması zorunludur ve ısı, flama üzere yangın faktörlerinin insanların bulunmuş olduğu ortama intikaline direnebilecek Yangın Çıkış Kapısı yangın bapları kullanılmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara muvafık olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlamlı olmakla bile olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik simultane hızla boşaltma olmasını sağlayan bu hâlet dirilik kaybı olmaması dâhilin önemlidir.

Yangın Kapısı Yangın Kapısı Fiyatları Kilidi bapnın kendiliğinden kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve kötüın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı kesifı sıkıya kapanmaktadır.

Fakat, yangın kapısı vandözları arasında paha değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, şık fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, diğerleri mürtefi fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Türkiye’bile domestik yönetmeliklere göre hangi bünyelarda yangın kapısı giymek zorunludur bakacak olursak;

Yangın kapıları rastgele bir pres yahut aile sahibi midein harika bir yatırımdır çünkü çok orantılı maliyetlidirler; birebir korumaya iye olmanın ne kadar önemli olduğunu anlamanız dâhilin binanızın yangın müdafaasının muvaffakiyetsiz başüstüneğu yalnızca bir örnek yeterlidir!

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde Yangın Kapısı olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page